Agermanament


Font-rubí està oficialment agermanat amb el poble francès Rieux-Volvestre des de l’any 1986. El 17 de desembre de 1986 es va dur a terme la primera trobada a Rieux-Volvestre entre els diferents representants polítics de Rieux-Volvestre i Font-rubí per començar un projecte que s’ha mantingut actiu durant més de 3 dècades i que s’espera que continuï amb la mateixa prosperitat que fins ara.

Durant el temps transcorregut, s'ha pogut comprovar que l'elecció va ser encertada i fructífera, tant en l'àmbit personal i social, com en el cultural, esportiu i escolar. Durant els més de 30 anys d'Agermanament s'han realitzat ininterrompudament intercanvis socials i culturals entre els dos pobles. Darrere d’aquests intercanvis, hi ha les comissions d’Agermanament dels dos municipis, que periòdicament treballen i es reuneixen, revitalitzant les trobades i les relacions i desenvolupant nous programes d'acció conjunta.

Per als pobles de Font-rubí i Rieux-Volvestre, l'Agermanament es conforma com l'establiment oficial de lligams de cooperació mútua. Ambdós municipis tenen característiques comunes i s’ajuden de manera bilateral. Estan units per un esperit d’igualtat i de reciprocitat, pel contacte entre les seves persones habitants, l’intercanvi d’idees, de tècniques, de productes, etc. Esdevé, doncs, un instrument de cultura popular i de formació cívica entre països.

L'Agermanament se situa en el context dels dos pobles, posant en contacte les realitats culturals, socials i econòmiques dels veïns/es. Destaquem el vincle i la relació de les persones que habiten en ambdós municipis, ja que al llarg dels anys s’ha teixit una forta i rica relació interpersonal entre elles. D’aquesta manera, l’Agermanament funciona com a xarxa social consolidada entre els/les habitants dels dos pobles.

Imatges i vídeos

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05-03-2019 17:55