Festes dels Barris

Durant els mesos de juny, juliol i agost, molts barris del municipi celebren la seva pròpia Festa Major.

 

Durant els mesos de juny, juliol i agost, molts barris del municipi celebren la seva pròpia Festa Major.

Cada nucli té la seva comissió organitzadora, de manera que les festes dels barris acostumen a ser molt participatives i totalment organitzades pels veïns/es del municipi. És en aquesta participació on rau la seva força i el seu encant.

Així doncs, una vegada a l’any, els carrers i places de cada barri són l’escenari de sopars oberts a tothom, lliurement de records i premis, actuacions artístiques i musicals, balls, xocolatades, animacions infantils i activitats per a la canalla, etc. Fins i tot hi ha barris que organitzen pregons i actes particulars. És el cas, per exemple, la missa cantada, amb la participació de la coral del poble, i el concurs de tir de la granota del barri de Font-rubí.

La motivació que manté vives aquestes festes és clara: cohesionar els veïns i veïnes de cada barri, teixir vincles socials, facilitar la relació entre els veïns/es i generar bona convivència i bon ambient. En el primer programa d’actes de la festa de l’Avellà, la comissió organitzadora ja va expressar molt bé aquesta intenció, en expressar que la missió de la festa era «establir que, en una determinada data de cada any, tots els veïns del barri (...) posin en comú l’alegria, la convivència i l’amistat».

Imatges i vídeos

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-11-2018 14:16