Ball de Panderos


08736 Font-rubí 

676 454 574

esthervallso@gmail.com

Esther Valls Ortega

El Ball de Panderos és un ball popular del Penedès i a Font-rubí es va recuperar l’any 2016. Es va formar per un grup de noies que ballaven en el Ball de Panderetes i que van deixar aquest ball per deixar pas a les nenes petites. Aquestes noies es van engrescar i van recuperar el Ball de Panderos. En el seu inici, el grup estava compost per 10 persones i actualment està format per 8 persones, totes elles noies.

El vestuari és el següent: camisa blanca, 2 mocadors creuats al pit, faixa verda o vermella segons la fila, pantalons blancs llargs, camals amb picarols, espardenyes de vetes verdes o vermelles.

Pel que fa a les coreografies, és un ball vistós i alegre. Les balladores, seguint una coreografia, fan repicar els panderos i evolucionen formant diverses figures al ritme i melodia d’una cançó determinada. La creu, la cercavila, la jota, la serp, el quadrat i la rodona són algunes de les coreografies que dansen el Ball de Panderos.

El ball compta amb l’acompanyament musical del flabiol i tamborí i del sac de gemecs.

El Ball de Panderos surt a la cercavila de la Festa Major de Guardiola de Font-rubí els dies 14 i 15 d’agost i a la Festa del Most el mes d’octubre.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-11-2018 14:20