Font de l'Indiot

Història
El municipi de Font-rubí és ple de fonts, moltes d’elles es troben a les immediacions de la Carrerada, i aquesta no és una excepció. La Carrerada vertebra un seguit de barriades i masies que alhora elegiren terrenys amb aigua, evidentment aquesta qüestió era ineludible per establir-s’hi. Així doncs, abans que l’aigua corrent arribés al barri de Mas Moió, la font de l’Indiot subministrava l’aigua per veure als veïns. Pel que fa al topònim d’indiot es refereix a gall d’indi, tot i així cap veí sap en exactitud el per què d’aquest nom.

L'indret
Realment el lloc és força acollidor. El roure que presideix l’indret és impressionant. A la soca, dos pams per damunt del terra, es mesuren 370 centímetres de circumferència, un gruix gens menyspreable. Segurament la seva vigorositat la deu a la font que rega els seus peus. Una paret de maó encastada a la pendent de terra humida i un parell de galets, formen aquesta bonica font. Producte de continues restauracions, ara es troba arrebossada i en el ciment algú hi ha gravat el nom de La Font de l’Indiot. S’observa també un fris de maó, que corona el petit mur ennoblint el conjunt. A prop, també hi ha una explanada, així doncs, el lloc té forces possibilitats pels excursionistes i qui vulgui dinar envoltat de natura. Això si, respectant l’entorn.

Com arribar-hi
Per arribar a la font de l’Indiot haurem de dirigir-nos al bonic barri de Mas Moió. Si partim de Guardiola, cal dirigir-se cap a Font-rubí per la carretera BP-2126, al cap d’un parell de quilometres ens trobarem una carretera asfaltada que gira a l’esquerra. Està senyalitzat. Agafant aquesta carretera arribaren al nucli de cases disperses. Cal deixar un parell de camins a la nostra esquerra i un grup de cases a la dreta. En una d’aquestes masies hi ha instal·lat un centre educacional de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, destinat a la reinserció de menors amb problemes d’integració social o que han comes petits delictes. El centre va ser pioner a Catalunya i a la península. S’anomena Centre Oriol Badia, tot i que els veïns l’anomenen Cal Cuguls, que és el nom de la casa.
Seguint per la carretera trobarem a mà dreta un camí de terra que baixa, seguidament es bifurca i cal agafar el de la dreta. A l’esquerra la tanca de pedra d’una casa ens pot servir de referència, a aquesta alçada, i també a la dreta, un carrerany s’endinsa entre arbusts i alguns pins i ens porta al peu d’un gran roure, on raja la font de l’Indiot.

Imatges i vídeos

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-02-2022 03:23